صادرات زرشک

صادرات زرشک خشک درجه یک ایرانی به روسیه

روسیه به عنوان یکی از مقاصد صادراتی مهم ایران برای صادرات زرشک خشک شده  می باشد.

خوشبختانه طی سال های گذشته شاهد افزایش تولید زرشک در کشور بوده ایم و همین مساله نیز باعث شده تا فرصت های خوبی برای کار در حوزه ی تجارت این محصول در سطح بازار های بین المللی  ایجاد شود.

از جمله دلایلی که موجب افزایش تولید زرشک درجه یک ایرانی شده است. حمایت های بیشتر دولت و بخش خصوصی از کشاورزان و پرداخت تسهیلات به آنها بوده است که سبب دلگرمی آن ها و اشتیاق بیشترشان به تولید محصول با کیفیت شده است.

افزایش صادرات زرشک ایرانی

طی بیانات سخنگوی کمیسیون توسعه تجارتخانه صنعت، معدن و تجارت میزان صادرات زرشک ایرانی در سال های اخیر نسبت به گذشته رشد داشته است.

به نظر شما چه دلالیلی باعث شده است تا صادرات زرشک از ایران افزایش یابد؟

در این مقاله قصد داریم به بیان این دلایل بپردازیم:

  • افزایش تولید زرشک

به طور یقین با افزایش تولید زرشک می توان میزان مازاد نیاز داخلی را به برای عرضه در سطح بین المللی محیا نمود.

  • تبلیغات و برندسازیتبلیغات درست و هدفمند که موجب شده تا کشور های بیشتری با خواص و ویژگی های منحصر بفرد زرشک ایرانی آشنا شوند و زرشک ایرانی به عنوان یک برند با کیفیت در سطح جهان شناخته شود.
  • کاهش ارزش پول ایران

کاهش ارزش پول ما موجب شده تا فعالان حوزه ی زرشک تمایل بیشتری به صادرات و انجام معاملات ارزی داشته باشند و به جای ریال ایرانی با واحد پول های با ارزش تر معاملات خود را انجام دهند.

  • افزایش نرخ دلار

افزایش نرخ دلار نسبت به پول ما سبب شده تا خرید کالای ایرانی برای خارجی ها بصرفه تر باشد و از آنجایی که زرشک ایرانی نوعی خاص از این گیاه است و منحصر به ایران می باشد و از کیفیت بالایی برخوردار است برای خریداران خارجی چه فرصتی بهتر از این که جنس خوب را با قیمت ارزان خریداری کنند؟

کارخانه تولید و فرآوری زرشک بیرجند

بیرجند به عنوان قطب تولید زرشک در ایران، می تواند نقش موثری در افزایش میزان صادرات این محصول ایفا کند.

زرشک تازه عمر انبار مانی کمی دارد و معمولا کاربرد خوراکی دارد اما این بدان معنی نیست که در صنعت مورد استفاده قرار نمی گیرد. در صنعت برای رنگ پشم و نیز چرم کاربرد دارد.

اما زرشک خشکی که در کارخانه تولید و فرآوری زرشک، خشک و آماده ی عرضه در بازار می گردد کاربرد های گوناگونی داشته و نیز مدت ماندگاری بالا تری نیز دارند.

کاربرد روش های صنعتی در پروسه ی فرآوری زرشک موجب شده تا احتمال آفت زدگی، خراب و نیز آلوگی محصول بیشتر شود.

صادرات زرشک به روسیه

طی سال های گذشته برقراری روابط خیلی خوبی بین ایران و روسیه تاثیر خود را به خوبی بر روابط تجاری بین دو کشور نیز نشان داده است.

همانطور که می دانید کشور ما چهار فصل بوده و از نظر تولید محصولات کشاورزی بسیار غنی می باشد از این رو روسیه انواع محصولات کشاورزی را از ایران خریداری و به کشور خود وارد می کند، که یکی از آن ها زرشک ایرانی می باشد.

برای صادرات زرشک به روسیه دو راه وجود دارد.

  1. مسیر دریایی

پس از فرآوری و بسته بندی، زرشک بارگیری شده به بندر آستارا منتقل می شود از آن جا کانتینر ها توسط کشتی به بندر آستارا خان روسیه می رود و سپس در شهر های مختلف روسیه توزیع می گردد.

2. مسیر ریلی

در این مسیر نیز پس از بسته بندی و آماده سازی محصول و اخذ مجوز ها و تاییدیه های لازم  بارگیری انجام شده و زرشک از مشهد راهی کشور قزاقستان می گردد. پس از آن به سمت روسیه رفته و وارد شهر مسکو می شود.

در بین انواع زرشک ایرانی نوع دانه اناری بیشترین میزان صادرات را به روسیه دارد.

از دیگر کشور های متقاضی خرید زرشک دانه اناری می توان به عراق و ترکیه اشاره نمود.

از ویژگی های این محصول می توان به داشتن سایز ریز تر نسبت به زرشک پفکی و نیز رنگ تیره تر آن اشاره نمود.

البته دلیل رنگ تیره تر آن خشک شدن در زیر تابش مستقیم نور خورشید و فضای باز می باشد.

لازم به ذکر است تولید زرشک دانه اناری ب سرعت بیشتری انجام می شود و مرحله ی خشک کردن به شرط مساعد بودن شرایط جوی نسبت به پفکی کوتاه تر می باشد.