قیمت فروش زیره پرورشی سبز به مراتب از نوع دیمی آن پایین تر می باشد، دلیل آن را می توان به میان برداشت بیشتر و همچنین کیفیت کم تر این محصول نسبت داد
زیره سبز در دو نوع پرورشی و دیمی تولید می گردد که نوع پرورشی در حجم انبوه بوده و زیره سبز دیمی کمتر تولید می گردد از همین رو تصور عموم بر این است که زیره سبز تنها به صورت آبی کشت می شود.
تفاوت زیره سبز دیمی و آبی
زیره سبز صادراتی دیمی دانه های ریز اما سبز تر دارد و دارای عطر بی نظیری است اما زیره سبز آبی با وجود این که دانه های کشیده و بلند تری دارد هرگز نتوانسته مانند نوع اول معطر باشد. به همین دلیل است بیشتر از زیره های کوهی برای پور زیره و همچنین عرق گیری استفاده می کنند.
اما قیمت بالای زیره های دیمی به خصوص در زیره سیاه کرمان سبب کم تر شدن پتانسیل این محصول برای صادارت به سایر کشورها شده است.
همچنین امروزه در کشور صادرات دارچین چوبی نیز بسیار رونق گرفته است که از ادویه های پرکاربرد مانند زیره می باشد.
بهترین نوع زیره برای تولید عرق زیره
برای تولید بهترین عرق زیره باید از زیره با کیفیت و معطر استفاده نمود البته بحث قیمت نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
زیره از دانه هایی است که از ان فراورده های مختلفی چون پودر زیره، عرق زیره و …. تولید می گردد.
عرق زیره دارای خاصیت گرم و خشک بوده و مصرف آن جنبه ی دارویی نیز داردو توسط متخصصین طب سنتی نیز پیشنهاد می گردد به همین دلیل طی سال های گذشته خرید عمده زیره توسط کارخانه ها جهت تولید عرق افزایش یافته است اما از انجایی که قیمت این دانه خوراکی بالاست کارخانه های فراوری زیره با بوجار کردن و سورت بندی ان دانه های شکسته و خاکه را با قیمت بسیار مناسب تری روانه ی بازار عروش می نمایند تا در اختیار تولید کنندگان عرق زیره قرار گیرد.
منبع: irancumin.ir