همانطور که می دانید برگه قیسی یکی از محصولات صادرکننده خشکبار در کشور است.
زردآلو در برخی از استان های ایران وجود دارد و به صورت عمده برداشت می شود و همچنین رتبه سومین تولید کننده زردآلو جهان را دارد.
مقدار تولید برگه زردآلو و زردآلو در ایران
پنج استان در ایران صدر تولید کنندگان زردآلو و برگه زردآلو هستند که نام این استان ها:
- آذربایجان شرقی با تولید 16000 تن زردآلو رتبه اول کشور را دارد.
- سمنان با تولید 90 هزار تن زردآلو رتبه دوم کشور را دارد.
- آذربایجان غربی با تولید 9 هزار 396 تن تولید رتبه سوم دارد.
- زنجان با تولید 42 هزار تن در این استان رتبه چهارم دارد.
- تهران با تولید 26 هزار تن رتبه پنج را دارد.
و نکته قابل توجه این است که به دلیل افت شدید دما و سرمازدگی علت اصلی کاهش تولید زردآلو و قیسی در سال 1402 بوده است.
کشور های صادرکننده برگه قیسی
از مهم ترین کشورهای تولید کننده زردآلو و برگه قیسی میتوان به نام های زیر اشاره کرد:
- ترکیه
- ایران
- ازبکستان
- آمریکا
- تاجکستان
- آفریقا جنوبی
- ترکیه با تولید 730 هزار تن تولید زردآلو رتبه اول جهان را دارد و ایران با تولید 344 هزار تن زردآلو در رتبه سوم جهان و همچنین در تولید برگه قیسی جایگاه 15 را به خود اختصاص داده است.
فواید برگه قیسی
همانطور که می دانید برگه قیسی خواص های شگفت انگیز و بسیاری را دارد و همچنین این محصول منبع فراوانی مواد آلی از آهن است و می توان مصرف این محصول باعث افزایش تولید گلبول های قرمز در بدن و کاهش کم خونی شود و همچنین برگه قیسی به دلیل مقادیر بالایی و کاهش کم خونی شود.
برگه قیسی به دلیل مقادیر بالایی از ویتامین ها مواد مغذی لازم برای رشد کودکان است، این محصول دارای سرشاری از فیبر بوده که به افزایش عملکرد صحیح دستگاه گوارش کودک و درمان یبوست کودکان کمک می کند.