زیره سیاه ایرانی از محصولات پر طرفدار در ایران و جهان می باشد حال این موضوع مطرح می شود که همچنان امکان صادرات این محصول با قیمت روز بازار فراهم می باشد یا باید به دنبال محصول جایگزین گشت.
انواع مختلفی زیره در کرمان برداشت می شود که هر کدام از آن ها ویژگی های مخصوص به خود را دارا می باشد، که در میان این ها زیره های کوهی به مراتب از کیفت یا به عبارت دیگر عطر بیشتری برخوردار هستند.
تولید کنندگان زیره سیاه ایرانی کدام استان ها می باشند؟
از اصلی ترین تولید کنندگاه زیره سیاه ایرانی می توان به کرمان اشاره کرد. این شهر از دیر باز مهد زیره برداشت زیره سیاه ایران به خصوص زیره سیاه کوهی به حساب می آمده
[highlight color=”yellow”]گواه این موضوع ضرب المثل زیره به کرمان بردن می باشد.[/highlight]
از دیگر تولید کنندگاه زیره انواع زیره سیاه چه به صورت کوهی و چه پرورشی می توان به
- مازندران
- سمنان
- تبریز
- قزوین
اشاره کرد حال این نکته نیز قابل توجه است این محصول به میزان کمتر در سایر استان ها نیز کاشت و برداشت می شود..
قیمت گذاری زیره سیاه ایرانی به چه صورت انجام می گیرد؟
همانطور که می دانید قیمت این محصول بر اساس پارامتر هایی از جمله: عطر، تمیزی و مقدار می باشد شاید در نگاه اول مقدار یک پارامتر در ست در قیمت گذاری به حساب نیاید، اما باید گفت میزان برداشت سالانه و همچنین میزان در خواست خرید و فروش بر روی قیمت پایانی این محصول تاثیر فراوان می گذارد.
این موضوع زمانی قابل درک تر می شود که خریداران عمده این محصول در شهر های بزرگ همانند تهران، اصفهان، شیراز و مشهد اقدام به فروش محصول خود به مراتب ارزان تر از دیگر شهر ها می کنند شاید اگر بگوییم که در مواردی این محصولات در این شهر ها حتی از کرمان نیز ارزان تر بفروش می رسند گزافه نگفته ایم.